BÍZZA SZAKÉRTŐKRE 

Cégünk kiemelt, speciális szakterületének tekinti a kapcsolt vállalkozások között kialakított elszámolási árak vizsgálatát, valamint a területhez kapcsolódó adókockázatok csökkentését.

Szolgáltatásaink kiterjednek az alkalmazott transzferárak felülvizsgálatára, melynek keretében teljes körűen feltérképezzük a kapcsolt felek közötti tranzakciókat, azonosítjuk a kritikus területeket, valamint javaslatot teszünk a kockázatok csökkentésére a gyakorlati megvalósíthatóságnak és a cégcsoport belső előírásainak figyelembevételével.

A hatályos jogszabályoknak megfelelő transzferár-nyilvántartások elkészítésének keretében a transzferárak kialakítását befolyásoló tények és körülmények megfelelő bemutatásával alátámasztjuk az ellenőrzött ügyletben alkalmazott árak piaci voltát.

A transzferár dokumentációk elkészítésnek a keretében elvégezzük a piaci haszonkulcsok vizsgálatát, amelyek a "költség és jövedelem módszer", a "viszonteladási árak módszere", vagy valamely "egyéb módszer" alkalmazásához szükségesek. A piaci haszonkulcsok alátámasztása során az adóhatóság által elfogadott adatbázisokat (Amadeus) és adatbázis lekérdezési módszereket alkalmazunk.

A transzferárakhoz kötődő szolgáltatásaink keretében feszes határidővel vállaljuk komplex transzferár dokumentációk visszamenőleges elkészítését egy várható adóhatósági vizsgálatot megelőzően.

EN

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

trustedadviser@trustedadviser.hu